دانشگاه فنی استانبول ترکیه یکی از بهترین دانشگاههایی است که بسیاری از مهاجران برای تحصیل در ترکیه آن را انتخاب میکنند. در واقع دانشجویان فارسی زبان زیادی از جمله ایرانیها بهدلیل فرهنگ نزدیک کشور ترکیه و موقعیت جغرافیایی آن، این کشور را برای ادامه تحصیل انتخاب میکنند.
دانشگاه فنی استانبول سومین دانشگاه فنی قدیمی در جهان است و دانشجویان زیادی در آن مشغول به تحصیل هستند، که تعداد قابل توجهی از آنها را دانشجویان بینالمللی تشکیل دادهاند. در این مطلب دانشگاه فنی استانبول را از تمام جهات مورد بررسی قرار میدهیم.
دانشگاه فنی استانبول ترکیه (Istanbul Technical University) بهعنوان دانشکده سلطنتی مهندسی دریایی در سال ۱۷۷۳ میلادی تاسیس گردید. بهمرور زمان رشته مهندسی عمران نیز در کنار آموزش نیروهای نظامی در این دانشگاه ارائه شد. با این حال دانشگاه فنی در رشتههای علوم اجتماعی و تاریخ نیز حرفی برای گفتن دارد اما در حال حاضر رشته مهندسی عمران تمرکز اصلی این دانشگاه است و متقاضیان این رشته در اولویت خواهند بود.
این دانشگاه بیشتر بر توسعه و پژوهش متمرکز است و شامل 13 دانشکده با نامهای مکانیک پرواز، کیهاننوردی، مهندسی شیمی و متالوژی، مکانیک و… است. بهعلاوه مراکز تحقیقاتی بیوتکنولوژی و ژنتیک، زیستشناسی مولکولی، سنجش از راه دور، مرکز ارتباطات ماهوارهای و بیش از 350 آزمایشگاه نیز از جمله امکانات آن هستند.
بهعنوان یک مزیت از طریق برنامههایی مانند مبادلات بینالمللی دانشجویان و اراسموس میتوانید در دانشگاههای برتر جهان بهصورت مهمان تحصیل کنید.
دانشگاه فنی استانبول بهشدت مورد توجه دانشجویان ایرانی قرار دارد که خواهان اقامت و تحصیل در ترکیه هستند. البته حتی دانشجویان اروپایی نیز برای تحصیل این دانشگاه را انتخاب میکنند که این موضوع نشان از اعتبار این دانشگاه دارد.
خوشبختانه دانشگاه فنی استانبول پذیرای دانشجویان عزیز در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری خواهد بود. تحصیل در دانشگاه فنی استانبول به زبان انگلیسی و ترکی امکانپذیر است که معمولا دروس کارشناسی به هر دو زبان و دروس مقطع کارشناسی ارشد و دکتری به زبان انگلیسی ارائه میشوند.
دانشگاه فنی استانبول ترکیه 5 پردیس دانشگاهی دارد که همه آنها در قسمتهای مهم شهر استانبول واقع شدهاند. اصلیترین پردیس این دانشگاه همان پردیس مسلک است که با 2064 کیلومتر مربع مساحت در حومه شهر قرار گرفته است. خوابگاههای دانشجویی، استخر، استادیوم، باشگاههای موسیقی و سینما و کتابخانه مرکزی تنها بخشی از امکانات این پردیس هستند. خوابگاههای این دانشگاه نیز حدودا 3000 دانشجو ظرفیت دارد.
پردیس توزلا نیز در حومه شهر استانبول و منطقه کشتیسازی بوده و در اختیار دانشجویان و استادان دانشکده دریانوردی قرار گرفته است.
پردیس تاشکیلا که جزء بناهای تاریخی ترکیه محسوب میشود، در منطقه تاشکیلا واقع شده است. البته دانشگاه مهندسی مکانیک در پردیس گوموش سویو و دانشکده مدیریت در پردیس ماچکا نیز از بناهای تاریخی ترکیه هستند و در فاصله کمی از هم قرار دارند.
ساخت اولین ماهواره مکعبی، اولین مینیبوس برقی، اولین قایق هیدروژنی، اولین اتومبیل بدون سرنشین و اولین رایانههای تولید داخلی از جمله دستاوردهای این دانشگاه هستند. البته اولین رادیوی دانشگاهی نیز در این دانشگاه تاسیس شد و اولین برنامه تلویزیونی ترکیه نیز در دانشگاه فنی استانبول به روی آنتن رفت.
لازم به ذکر است که این دانشگاه جزء بزرگترین دانشگاههای ترکیه است که 37342 دانشجو دارد و اعضای کادر آکادمیک آن شامل اساتید، استادیارها، اساتید مدعو و… 2174 نفر هستند.
برای اینکه بتوانید در دوره کارشناسی و در دانشگاه فنی استانبول تحصیل کنید باید مدارک زیر را ارائه دهید:
بهعنوان یکی از دانشجویانی که خواهان تحصیل در دانشگاه فنی استانبول هستید، باید فرم درخواست پذیرش در این دانشگاه را پر کنید و همراه مدارک معتبر تحصیلی خود که به زبان انگلیسی ترجمه شده است ارائه دهید. اعتبار اسناد تحصیلی توسط کارشناس مربوطه ارزیابی میشود که طی این مرحله مدارک نامعتبر و جعلی، رد خواهند شد.
تحصیل در دانشگاه فنی استانبول رایگان نبوده و دانشجویان موظف به پرداخت شهریه هستند. البته مبلغی که دانشجویان محلی میپردازند با شهریه دانشجویان بینالمللی متفاوت است. با این حال متوسط شهریه پرداختی سالانه برای دانشجویان بینالملل 3000 دلار برآورد شده است. این شهریه ابتدای هر ترم تحصیلی پرداخت میشود.
ناگفته نماند که بهعنوان یک دانشجوی بینالمللی باید هزینه زندگی در استانبول را نیز لحاظ کنید. استانبول که پایتخت ترکیه است، گرانتر از سایر شهرها خواهد بود و میانگین هزینه زندگی در این شهر 764 دلار است.
دانشگاه فنی استانبول ترکیه از جمله دانشگاههایی است که بیشتر دانشجویان ایرانی برای ادامه تحصیل در ترکیه انتخاب میکنند. این دانشگاه دولتی بوده و رنکینگ خوبی در میان دانشگاههای جهانی و دانشگاههای ترکیه دارد. دانشگاه فنی شامل پنج پردیس در نقاط مختلف شهر استانبول است و امکانات خوبی را در اختیار دانشجویان و اساتید قرار میدهد.
از جمله رشتههایی که در این دانشگاه ارائه میشوند میتوان به مهندسی هوافضا، مهندسی دریایی، معماری، مهندسی ژنتیک و… اشاره کرد. دقت داشته باشید که دانشگاه فنی استانبول در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو میپذیرد که ارائه مدرک زبان معتبر برای هر سه مقطع ضروری است. البته آموزش در این دانشگاه به دو زبان ترکی و انگلیسی خواهد بود.
به دانش آرتا خوش آمدید
Click one of our contacts below to chat on WhatsApp