کشور آلمان به عنوان یکی از صنعتیترین کشورهای جهان شناخته میشود. با وجود فروش و صادرات بالای محصولات این کشور، کمبود نیروی کار، کار را برای پیشرفت هر چه بیشتر اقتصاد آلمان، سخت کرده است. مسئولین این کشور برای حل مشکل کمبود نیروی کار، امکان جذب نیروی کار خارجی را فراهم کردهاند. نیاز این کشور به حدی شدید است که در سال 2022، شرایط اخذ ویزای کار را، باز هم آسانتر کرده تا مهاجرین را به خود جذب کنند.
حال ایرانیان زیادی به دنبال اخذ ویزای کار به آلمان هستند تا از این طریق، به این کشور مهاجرت نمایند. افراد علاقهمند میتوانند با داشتن ویزای کار، از امتیاز اقامت دائم بهرهمند شده و سطح زندگی خود را بالا ببرند. در ادامه این مطلب، اطلاعات بیشتری در رابطه با شرایط اخذ ویزای کار آلمان 2022، در اختیار شما قرار خواهیم داد.
اگر قصد گرفتن مهاجرت از طریق کار به آلمان را دارید، خوب است تا با مشاغل مورد نیاز این کشور آشنایی پیدا کنید. در صورتی که شغل شما در این کشور مورد نیاز بوده و بازارکار خوبی داشته باشد، با مهاجرت کاری به آلمان، میتوانید در میزان درآمد و سطح زندگی خود تغییر مثبتی ایجاد نمایید. از مهمترین مشاغل مورد نیاز در این کشور میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
اخذ ویزای کاری به آلمان از نظر قانونی محدودیت سنی ندارد و افراد با هر سنی میتوانند برای آن درخواست دهند. از طرفی باید توجه داشته باشید که بهترین رنج سنی برای جستجوی کار در آلمان، در حدود 26 تا 40 سال خواهد بود؛ این بازه سنی به دلیل اینکه افراد توانستهاند در آن مدرک تحصیلی خود را گرفته و قدری تجربه کسب کنند، اهمیت دارد. طبیعی است که افراد کوچکتر از 26 سال، مدرک تحصیلی مربوط به مقاطع بالاتر را نداشته و شانس کمتری برای بهدست آوردن شغل دارند. باید توجه داشت که کارفرمایان علاقه کمی به استخدام افراد بالای 40 سال از خود نشان میدهند.
اگر با سنی بیش از 45 سال به دنبال مهاجرت کاری به آلمان هستید، باید به دنبال شغلی با حداقل حقوق 3685 یورو باشید. چنین شغلهایی، حقوقی بالاتر از سطح متوسط داشته و قدری تخصصیتر هستند؛ بنابراین برای استخدام در آنها به رزومهای پربار نیاز خواهید داشت تا بتوانید برای ویزای کار درخواست دهید.
در کشور آلمان دو نوع ویزای کار وجود دارد. به نوع اول ویزای کار کوتاه مدت یا Short-stay و به نوع دوم ویزای کار بلند مدت یا Long-stay میگویند.
مدت اعتبار ویزای کار کوتاه مدت از چند روز تا چند ماه، متفاوت است. این در حالی است که ویزای کار بلند مدت از چند ماه تا چند سال اعتبار دارد. از مهمترین انواع ویزای کار آلمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
هشدار! پس از اخذ اقامت دائم آلمان اگر بیشتر از شش ماه را در خارج از این کشور زندگی کنید، اقامت دائم شما باطل میگردد.
برای مهاجرت به آلمان از طریق کار، به ویزا و مجوز کار Work Permit)) این کشور نیاز خواهید داشت؛ برای این کار باید از یک کارفرمای آلمانی، پیشنهاد شغلی دریافت کنید. در صورتی که نیرویی فنی و متخصص هستید، با دریافت جاب آفر قادر خواهید بود تا به اخذ ویزای کار در آلمان پرداخته و به این کشور مهاجرت نمایید. برای اخذ Employement Visa به شرایطی نظیر داشتن سابقه کار مرتبط، داشتن مدرک تحصیلی یا مدرک مهارتی معتبر، مدرک زبان آلمانی داشتن تمکن مالی، نیاز دارید.
گاهی اوقات موفق نمیشوید که از درون کشور ایران در آلمان شغلی پیدا کنید. در چنین مواقعی باید با اخذ ویزای جستجوی کار، به این کشور سفر کرده و در طی شش ماه در این کشور، در شغلی مناسب استخدام شوید. از جمله شرایط لازم برای اخذ ویزای جستجوی کار در آلمان میتوان به مواردی نظیر داشتن مدرک تحصیلی معتبر، مدرک زبان آلمانی، داشتن بودجه مالی کافی برای صرف هزینه شش ماه زندگی در آلمان و حداقل 5 سال سابقهکاری، اشاره کرد.
یکی از راههای اخذ ویزای کاری به آلمان، شرکت در دورههای آوسبیلدونگ است. اگر نوجوان یا جوان هستید و علاقه دارید تا پس از آموزشی مهارت محور وارد بازارکار آلمان شوید، این دورهها مخصوص شما خواهد بود. در طی دورههای آوسبیلدونگ، شما قادر هستید تا در یک موسسه تحصیل و در کنارش کار کنید. در طی این دوره به شما حقوق داده شده و پس از اتمام دوره بدون هیچ مشکلی وارد بازارکار خواهید شد. برای اخذ این ویزا نیز همانند دیگر ویزاها به داشتن شرایطی خاص نیاز است؛ از جمله این شرایط میتوان به حداقل 17 سال سن، داشتن حداقل مدرک دیپلم، مدرک زبان آلمانی و بودجه مالی، اشاره کرد.
برای مهاجرت به آلمان از طریق کار، میتوانید یک بیزینس در این کشور راهاندازی کنید. برای این کار باید با استفاده از نوعی سرمایهگذاری یا داشتن یک طرح تجاری و قدری سرمایه وارد آلمان شده و کسب و کار خود را آغاز نمایید. برای گرفتن این نوع ویزا به شرایطی نظیر داشتن سابقهکاری مرتبط با موضوع بیزینس خود، مقدار سرمایه مورد نیاز و داشتن بیزینس پلن، نیاز خواهید داشت.
برخی افراد هم میتوانند از طریق فریلنسری به کشور آلمان مهاجرت کنند. برای اخذ این نوع ویزا، ابتدا باید به کشور آلمان ثابت کنید که مهارتهای بالایی در زمینه شغلی خود دارید و قادر هستید تا خدمات مفیدی به این کشور ارائه دهید. پس از طی این مراحل قادر هستید تا مجوز کار بگیرید.
یکی از راههای اخذ ویزای کاری به آلمان برای جوانان نهایتاً 27 ساله، ویزای Au Pair and Internship است. این ویزا به شما کمک میکند تا در کنار آشنایی با فرهنگ و سبک زندگی آلمانی، در یکی از خانوادههای این کشور مشغول به کار شوید. در ازای کمک شما به این خانوادهها، اقامت رایگان، غذا و دستمزد دریافت خواهید کرد. ویزای Au Pair and Internship فقط به مدت شش ماه الی یک سال صادر شده و نمیتوان آن را تمدید کرد.
در صورتی که به دنبال امتحان میزان مهارت خود برای استفاده از زبان آلمانی در زندگی واقعی هستید، اخذ این ویزا میتواند به شما کمک کند. از طرفی دورههای کارآموزی زیادی در این کشور وجود دارد که علاوه بر آموزش، به شما دستمزد پرداخت کرده و مدت زمان آن را تبدیل به سابقهکاری برای شما میکنند. پس از شرکت در این دورهها و کسب سابقهکار، میتوانید برای گرفتن دیگر انواع ویزای آلمان، اقدام نمایید.
گاهی از اوقات سازمان شما یک شعبه در کشور آلمان دارد. برای مهاجرت به آلمان از طریق کار، میتوانید از برنامه انتقال درونشرکتی یاintra-corporate transfer استفاده کنید. با این کار میتوانید به کشور آلمان نقل مکان کرده و در شعبه دیگری از شرکت خود، مشغول به کار شوید. این روش انتقال برای دیگر کشورهای اروپایی نیز موثر خواهد بود.
برای استفاده از برنامه انتقال درون شرکتی، باید موقعیت شغلی مدیر یا نیروی متخصص را داشته و توسط شرکت به کشور آلمان فرستاده شوید. در صورتی که تمامی شرایط مورد نیاز برای این کار را داشتید، یک کارت ICT Card به شما تحویل داده شده و میتوانید تا در کشور آلمان یا دیگر کشورهای اروپایی، اقامت کنید.
برای توضیح ساده بلو کارت میتوانیم بگوییم که این مدرک، نوعی مجوز اقامت محبوب میشود. در صورت داشتن بلو کارت، قادر هستید تا در کشور آلمان کار کرده و زندگی نمایید. اولین قدم برای اخذ بلو کارت، داشتن مدرک دانشگاهی از یک دانشگاه معتبر است. از طرفی به یک جاب آفر مورد تایید از یک کارفرمای آلمانی نیز نیاز خواهید داشت.
توجه کنید که در قرارداد شما، باید حقوقتان بالاتر از 56800 یورو در سال باشد. اگر شغل شما کمبود نیروی کار دارد، این مبلغ میتواند تا 44304 یورو در سال نیز، کاهش بیابد.
کارت آبی آلمان تا مدت سه ماه پس از اتمام قرارداد کاری شما، اعتبار دارد. از طرفی با داشتن بلو کارت میتوانید پس از 33 ماه یا در شرایطی خاص بعد از 21 ماه، برای اقامت دائم در کشور آلمان اقدام کنید.
متوسط تعداد ساعات کار در آلمان 41 ساعت در هفته است، که نسبت به دیگر کشورهای اروپایی بیشتر است. در آمد یک مهندس در آلمان حداقل از سالی 35000 یورو شروع و بسته به سابقه کاری و تخصص وی تا سالی 80000 یورو قابل افزایش است. این میزان در آمد برای گروه پزشکان و داروسازان به مراتب بالاتر است.
شرایط برای افرادی که خارج از اتحادیه اروپا زندگی میکنند به قرار زیر میباشد:
در ویزای کار آلمان شرایط به این صورت است که فرد نمی تواند همسر و فرزندان زیر 18 سال خود را از همان ابتدا همراه با خود به آلمان ببرد، این امکان 3 تا 6 ماه پس از دریافت شغل مورد نظر امکان پذیر میشود. در آن زمان شما میتوانید با ارسال دعوت نامه پروسه ی ورود خانواده به آلمان را آغاز کنید و همسرتان با داشتن مدرک زبان آلمانی پایین تر در سطح A–1 می تواند برای اخذ ویزا به سفارت آلمان مراجعه کند.
با توجه به شرایط ذکر شده، پیشنهاد ویژه ما برای شمایی که شرایط لازم جهت اخذ ویزای کار در آلمان را از کشور ایران ندارید، ورود به واسطه ی اخذ ویزای تحصیلی کشورهایی چون آلمان یا اتریش است. با توجه به ارزان بودن تحصیل در این کشورها به زبان آلمانی، شما و خانواده تان از شرایط مناسب تری بهره مند خواهید شد. فرد همزمان با تحصیل در دانشگاه های این کشورها اجازه کار نیمه وقت در مقطع لیسانس 10 ساعت و در مقطع ارشد و دکترا 20 ساعت در هفته را دارد . همچنین پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه های آلمان فرصت سه تا شش ماهه ای به شخص داده میشود تا جهت یافتن کار مناسب مرتبط با رشته تحصیلی اقدام کرده و در صورت دریافت کار مناسب جهت اخذ ویزای کار آلمان اقدام نماید.
سطح دانشگاه ها و هزینه ها در کشور اتریش و المان تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند، تنها موردی که ورود به این دو کشور را از یکدیگر متمایز میسازد، داشتن مدرک زبان آلمانی است. شما برای اخذ ویزای تحصیلی در کشور آلمان نیازمند داشتن مدرک B-2.2 هستید، در حالیکه جهت دریافت ویزای تحصیلی کشور اتریش میتوان بدون ارائه مدرک زبان جهت اخذ پذیرش و ویزا اقدام کرد.
کشور آلمان با وجود صنعت پیشرفته و سطح بالایش، با کمبود نیروی کار دست و پنجه نرم میکند. همین امر سبب شده تا بسیاری از مردم ایران به مهاجرت کاری به آلمان، علاقهمند باشند. در این مقاله به بررسی روشهای مهاجرت کاری به آلمان، پرداختیم. در صورتی که پیش از اینها به این کشور سفر کرده یا در آن اقامت دارید، لطفاً نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
یکشنبه تا پنجشنبه از ساعت 10 صبح الی 6 بعد از ظهر آماده پاسخگویی به شما عزیزان می باشد.
توجه داشته باشید موسسه در روزهای شنبه تعطیل می باشد.
مهاجرت به راحتی یک پلک زدن
با دانش آرتا میتوانید : اخذ اقامت دائم و موقت کانادا، استرالیا و یا کشور دلخواهتان را به راحتی به دست آورید.
پذیرش و بورسیه تحصیلی برای تمامی مقاطع و ویزای دانشجویی را کسب کنید.
ویزای جستجوی کار در آلمان و کمک به اخذ اقامت دائم را داشته باشید.
دسترسی سریع
ارتباط با ما
لوکیشن دانش آرتا
به دانش آرتا خوش آمدید
Click one of our contacts below to chat on WhatsApp
سلام وقت بخیرمن 18 سالمه قصد مهاجرت به آلمان دارم و به تازگی می خوام حرفه ای رو شروع کنم که یاد بگیرم.برای مهاجرت کاری ایا خوب هست که به سمت مشاغل حوزه دیجیتال مارکتینگ برم؟
سلام دوست عزیز
بله، حوزه دیجیتال مارکتینگ و هوش مصنوعی رو به رشده و بهترین انتخاب برا امروز و آیندست.
موفق باشید.
سپاس از متن های مفیدی که گذاشتید