آشنایی با کشور ترکیه

عنوان را به انگلیسی وارد کنید
دیدگاه‌ها برای آشنایی با کشور ترکیه بسته هستند دیدگاه
موضوع این نوشته را وارد کنید
مهاجرت به ترکیه

کشور ترکیه از لحاظ فرهنگی یکی از غنی‌ ترین کشورهای جهان به شمار می‌رود. مساجد باشکوه، کلیساهایی با قدمت بیش از هزاران سال، فستیوال‌ های سینمایی و جشنواره های موسیقی متنوع از جاذبه های فرهنگی و تاریخی این کشور به شمار میروند.

این کشور همچنین از لحاظ طبیعی کشوری زیبا و چشم‌ نواز است. پارک های ملی، آبشارهای زیبا و تنگه‌ های منحصر به فرد از جمله جاذبه های طبیعی این کشور محسوب می‌شود. دسترسی چندجانبه به دریا امکان انواع ورزش های آبی و زمستانی را برای شهروندان را در فصول گرم و سرد فراهم می کند.

وسایل نقلیه عمومی در ترکیه و هزینه استفاده از آن ها یکی از مهم ترین معیارهای اساسی در کیفیت زندگی دانشجویان بین الملی در ترکیه است. حمل و نقل شهری در این کشور از ایمنی بالایی برخوردار است. از جمله این وسایل می توان به مترو، اتوبوس، تراموا و تاکسی اشاره کرد.

بیمه درمانی عمومی برای دانشجویان بین المللی از طرف دولت صادر می شود که این اجازه را به دانشجویان می دهد تا در بیمارستان های خصوصی با تفاوت بسیار اندکی از خدمات درمانی آنها بهره مند شوند.

موقعیت جغرافیایی کشور ترکیه

ترکیه کشوری اوراسیایی است. این کشور در حوزه مدیترانه واقع شده است. این کشور در شمال شرقی ایران و بین قاره های اروپا و آسیا قرار داد. آب و هوای ترکیه ترکیبی از آب و هوای کوهستانی و نسبتا سرد و مدیترانه‌ ای و معتدل می باشد. وجود پستی و بلندی در این کشور باعث ایجاد تفاوت‌های آب‌ وهوایی در بین مناطق این سرزمین شده است. بهترین فصل برای سفر به ترکیه بهار و پاییز است.

چرا تحصیل در ترکیه؟

دلایل زیادی برای تحصیل در ترکیه وجود دارد. این کشور با دارا بودن ویژگی های طبیعی، حمل و نقل و موقعیت خاص جغرافیای خود و نیز سیستم آموزشی بین المللی خود مرکز توجه بسیاری از دانشجویان و دانش آموزان ایرانی است. دانشجویان و دانش آموزان بین المللی با اقدام برای تحصیل در ترکیه می توانند مدرنیته و سنت را در یکی از امن ترین و پایدارترین کشورهای منطقه تجربه نمایند.

برخی از دانشگاه های ترکیه زبان انگلیسی را به عنوان زبان تدریس و برخی دیگر نیز دوره هایی برای یادگیری زبان انگلیسی ارائه می دهند. مهمتر از همه، کیفیت بالای آموزش، افراد را برای تحصیل در هر نقطه از جهان آماده خواهد کرد. کشور ترکیه طیف گسترده ای از مناطق جغرافیایی را در بر می گیرد و دارای ویژگی های ترکیبی از سه قاره  اروپا ، آفریقا و آسیا است.

دانشگاه های ترکیه از استانداردهای بالای تحصیلی و نیز توانایی ارائه مدارک معتبر بین المللی برخوردارند، از این رو همه ساله افراد زیادی این کشور را به عنوان پلی برای رسیدن به مقاصد نهایی خود در کشورهای مطرح جهان انتخاب می کنند.

جاب آفر

قدم به قدم از مشاوره تا اقامت همراهتان هستیم 

نظام آموزش ترکیه چگونه کنترل میشود؟

نظام آموزش ترکیه تحت نظارت وزارت آموزش‌ و پرورش این کشور قرار دارد. به‌طورکلی، تحصیل در ترکیه چه در دانشگاه و چه در دوران قبل از دانشگاه، با کیفیت بالاتر و هزینه کم‌تر نسبت به سایر کشورهای هم‌ تراز انجام می‌گیرد. همچنین کیفیت آموزش در تمامی مقاطع تحصیلی ترکیه بالا است و کلیه مؤسسات آموزش عالی دولتی و خصوصی ترکیه زیر نظر شورای آموزش عالی ترکیه YOK فعالیت می‌کنند. در اغلب نقاط ترکیه حتی در کوچک‌ترین شهرهای این کشور، انواع مدارس دولتی و خصوصی به‌ویژه مدارس دولتی وجود دارند.

سن تحصیلات در ترکیه، رسماً از پایان پنج سالگی آغاز می‌شود. همچنین قبل از آن، کودک می‌تواند به مهدکودک و پیش‌دبستانی برود. ۱۲ سال اول تحصیل در ترکیه برای دختران و پسران ترکیه‌ای اجباری و رایگان است. بنابراین مهاجرانی که موفق به اخذ شهروندی این کشور می‌شوند، می‌توانند از سیستم آموزش عمومی رایگان بهره‌مند شوند. با این‌ حال، ممکن است شرایط برای افرادی که فقط برای تحصیلات دوران دبیرستان به ترکیه مهاجرت می‌کنند، متفاوت باشد. لازم است بدانید که اگرچه سیستم آموزش عمومی ترکیه رایگان است اما برخی از افراد ترجیح می‌دهند در مدارس خصوصی تحصیل کنند.

سال تحصیلی در موسسات آموزش ترکیه به طور کلی از اواسط سپتامبر یا اوایل اکتبر آغاز میشود و تا ماه مه یا اوایل ژوئن هم ادامه می یابد. همچنین مدارس یک دوره تعطیلات دو هفته ای در زمستان (در ماه فوریه) دارند.

مدارس ترکیه

مدارس در ترکیه به سه نوع مدارس دولتی، خصوصی و بین‌المللی دسته بندی می‌شوند. برای تحصیل در هر یک از این مدارس، باید وضعیت اقامت متقاضی در ترکیه مشخص‌شده باشد. چنانچه قصد دارید اقامت دائم در ترکیه داشته باشید، ثبت‌نام در مدارس خصوصی ترکیه و یا مدارس دولتی گزینه مناسبی هستند.

اما اگر می‌خواهید بعد از ترکیه به کشور دیگری مهاجرت کنید، ثبت‌نام در مدارس بین‌المللی می‌تواند بهترین گزینه برای شما عزیزان باشد. همچنین لازم است بدانید که برای ایرانی‌ها مدارس ایرانی نیز در ترکیه وجود دارند که همه مقاطع را پوشش می‌دهند و سیستم تحصیل آن‌ها مانند سیستم آموزشی موجود در ایران میباشد.

قوانین مدارس در ترکیه

لباس فرم در مدارس ترکیه اجباری است. این لباس در مدارس دولتی اغلب به رنگ آبی تیره است اما در مدارس غیر دولتی لباس‌ها رنگ‌های متفاوتی دارند.

آموزش زبان ترکی در همه مدارس ترکیه اجباری است. علاوه‌ بر زبان ترکی، زبان‌های دیگری با پرداخت هزینه جداگانه آموزش داده می‌شود و این امر از سال چهارم دبستان شروع می‌شود. لازم است بدانید که اگر مدرسه بین المللی باشد، زبان ترکی زبان دوم محسوب میشود.

ثبت نام مدارس به چه صورت است؟

متقاضی برای ثبت‌نام فرزندان خود در مدارس ترکیه، باید مجوز اقامت داشته باشد و فرزندان وی زیر ۱۸ سال سن داشته باشند. همچنین متقاضی برای ثبت‌نام فرزند خود در کلاس اول، باید با استفاده از کارت اقامت خود به نزدیک‌ترین مدرسه محل سکونت خود برود و نامه‌ای از شهرداری بگیرد که ثابت کند آدرس محل زندگی‌اش در آن محدوده ثبت شده است.

چنانچه میخواهید فرزند خود را در مدارس خصوصی ترکیه ثبت‌نام ‌کنید، باید شهریه تعیین‌شده را پرداخت نمایید تا ثبت‌نام به طور کامل انجام گردد. برخی از مدارس خصوصی شهریه موردنظر را در اقساط مختلف دریافت می‌کنند.

اگر تازه مهاجرت کرده‌اید و می‌خواهید فرزند شما در ترکیه ادامه تحصیل دهد، ارائه آخرین سوابق تحصیلی فرزندتان برای ثبت‌نام الزامی میباشد. این اسناد باید به همراه نسخه اصلی گذرنامه، ترجمه محضری شوند. همچنین برخی از مدارس خصوصی نیز دارای آزمون ورودی هستند که در آن فرزند شما باید برای اخذ پذیرش، امتیاز خاصی را کسب کند.

آشنایی با دانشگاه های ترکیه

تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه در سه سطح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری انجام می‌گیرد. برخی از دانشگاه‌های ترکیه، برنامه‌های آموزشی خود را به زبان انگلیسی و برخی به ترکی و یا هردو زبان ارائه می‌دهند

این یک واقعیت میباشد که ترکیه به دلیل نزدیکی به آسیا و اروپا، مرکز توجه دانشجویان بین‌المللی زیادی قرارگرفته است. بنابراین اخذ پذیرش در برخی از رشته‌ها پر تقاضا در این کشور به‌سادگی امکان‌پذیر نیست. تعدادی از رشته‌های تحصیلی پرتقاضا در ترکیه عبارت‌اند از:

  • رشته مهندسی صنایع
  • رشته علوم ارتباطات
  • رشته مهندسی برق
  • فیزیوتراپی
  • رشته معماری
  • رشته مهندسی کامپیوتر
  • رشته پرستاری
  • رشته مامایی
  • رشته حقوق
در این قسمت چند مورد از برترین دانشگاه های ترکیه را معرفی کردیم :

تحصیل در مقطع کارشناسی

شرایط پذیرش در هر یک از رشته‌ها و مقاطع با یکدیگر متفاوت است. به‌عنوان مثال اگر قصد دارید برای دریافت کارشناسی در ترکیه اقدام کنید، باید ابتدا از دبیرستان فارغ‌التحصیل شده و یا در شرف فارغ‌ التحصیلی از آن باشید.

مدارک موردنیاز برای اخذ پذیرش :

  1. پرداخت هزینه درخواست (۳۵-۱۰۰ دلار آمریکا)
  2. گواهی تأیید اینکه شما یک آزمون خارج از مدرسه متوسطه موفق شده‌اید. (به‌عنوان‌مثال SAT 1، لیسانس بین‌المللی، لیسانس ملی و غیره)
  3. شرکت در آزمون‌های ورودی به دانشگاه‌های ترکیه
  4. فرم درخواست پذیرش
  5. دیپلم دبیرستان (یا مدرکی که نشان می‌دهد شما فارغ‌التحصیل شده‌اید)
  6. سوابق تحصیلی
  7. نمره آزمون تافل

پذیرش در دانشگاه ها بر اساس معدل دانش آموزان در مقطع دبیرستان و نتایج حاصل از امتحانات ورودی که به طور مرکزی اداره می شوند، انجام می شود .شرایط مورد نیاز برای اخذ پذیرش و تحصیل در ترکیه در مقطع لیسانس در دانشگاه های این کشور متفاوت است و نمره  آیلتس مورد نیاز برای دانشگاه ها بین ۵ تا ۶.۵ می باشد.

جاب آفر

قدم به قدم از مشاوره تا اقامت همراهتان هستیم 

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد

تحصیل در ترکیه در دوره ی تحصیلات تکمیلی یا مدرک کارشناسی ارشد به طور معمول دو سال زمان میبرد ،گرچه این موضوع با توجه به دانشگاه و رشته متفاوت است.اکثر دوره های کارشناسی ارشد دارای شرایط مشابهی برای پذیرش هستند اما ممکن است بسته به نوع رشته و دانشگاه شرایط متفاوتی برای اخذ پذیرش نیز وجود داشته باشد.

بنابراین بهتر است متقاضیان قبل از اقدام برای تحصیل در ترکیه و اخذ پذیرش شرایط مورد نیاز را در سایت دانشگاه مورد نظر چک نمایند. لازم به ذکر است که نمره آیلتس مورد نیاز برای اخذ پذیرش در دوره های کارشناسی ارشد دانشگاه های ترکیه عموماً بین ۶ تا ۶/۵ می باشد. برخی از دانشگاه ها علاوه بر مدارک خواسته شده دارای مصاحبه شخصی نیز هستند.

مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش :

  • ارائه سوابق تحصیلی
  • ارائه نمرات مورد تأیید در برخی از آزمون‌ها مثل GRE یا GMAT برای پذیرش در برخی از رشته‌ها
  • ارائه نمره قبولی در آزمون زبان تافل یا آزمونی که دانشگاه در بدو ورود، قبولی در آن را لازم می‌داند.
  • شرکت در امتحانات کتبی و یا مصاحبه دانشگاه
  • فرم درخواست پذیرش
  • مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد
  • انگیزه نامه
  • ارائه سی وی CV قدرتمند
  • نامه معتبر از اساتید

 تحصیل در مقطع دکترا

تحصیل در ترکیه در دوره های دکترا توسط بسیاری از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی ارائه می شود. در طول تحصیل در ترکیه و در مقطع دکتری می توان حین گذراندن دروس اجباری ، تحقیقات مستقلی را تحت حمایت مالی دانشگاه نیز انجام داد. معمولاً تحصیل در دوره دکتری در کشور ترکیه سه تا چهار سال زمان میبرد .البته بستگی به سطح و محتوای دوره نیز دارد، برخی از دوره ها ممکن است کمی طولانی تر یا کوتاه تر باشند. شرایط اخذ پذیرش و تحصیل در ترکیه در مقطع دکتری برای هر رشته کاملا متفاوت میباشد و به طور کلی نمره زبان مورد نیاز برای اخذ پذیرش در دوره های دکتری در دانشگاه های ترکیه بین ۶ تا ۷/۵ متغیر است.

بورسیه‌های تحصیلی در ترکیه

ترکیه جدا از فراهم آوردن فرصت های آموزشی مناسب بین المللی و دانش و تجربه فراوان در این زمینه، بورسیه ‌های تحصیلی زیادی را به دانشجویان بین المللی از سراسر جهان برای تحصیل در معتبرترین دانشگاه های ترکیه ارائه می دهد. انواع بورسیه تحصیلی ترکیه یک برنامه بورسیه رقابتی با بودجه دولتی هستند که به دانشجویان و محققان برجسته اعطا می‌شود تا برنامه‌های آموزشی تمام وقت یا کوتاه مدت خود را در دانشگاه های برتر ترکیه دنبال کنند. هدف از ارائه بورس تحصیلی در ترکیه ایجاد یک شبکه متعهد به تقویت همکاری بین کشورها و درک متقابل بین جوامع است.

شرایط خوابگاه دانشجویی در ترکیه به چه صورت است؟

دانشجویان بین‌المللی در ترکیه گزینه‌های متنوعی برای تأمین نیازهای اقامتی خود در طول زندگی آموزشی خود دارند. دانشجویان می‌توانند در خوابگاه‌های واقع در پردیس دانشگاه‌ها، در خوابگاه‌های ایالتی تحت مدیریت موسسه‌های اعتباری آموزش عالی و یا در خوابگاه‌های خصوصی اقامت داشته باشند. همچنین می‌توانند آپارتمان‌های کوچک دانشجویی را در این کشور اجاره کنند.

تقریباً تمام خوابگاه‌های دانشجویی در ترکیه بر اساس جنسیت جدا سازی می‌شوند. تعداد دانشجویان در اتاق‌ها متغیر است اما بسته به تعداد افراد در اتاق، هزینه اقامت در آن‌ها افزایش یا کاهش می‌یابد. به‌طورمعمول در خوابگاه‌ها هر اثاثیه و یا وسیله‌ای که دانشجویان به آن نیاز دارند، در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد. همچنین خوابگاه‌های ترکیه به اینترنت مجهز هستند. بعضی از خوابگاه‌ها کافه‌ تریای مخصوص به خود را دارند که دانشجویان صبحانه و شام را در آنجا سرو می‌کنند. به‌علاوه از مکان مشترکی مانند اتاق تلویزیون، اتاق مطالعه و آشپزخانه و غیره برخوردار هستند.

امکانات خوابگاه‌ های ترکیه چیست؟

امکانات اقامتی، تامین غذا و حمل‌ونقل، یکی از مهم ‌ترین نیازهای دانشجویان است که در سیستم فوق‌العاده پیشرفته تحصیل در ترکیه تأمین می‌شود.

بسیاری از دانشگاه‌ها خدمات ویژه‌ای را ارائه می‌دهند تا دانشجویان سریع‌تر با زندگی دانشجویی در ترکیه سازگار شوند. به‌عنوان‌مثال هر دانشگاه خوابگاه متعلق به خود را دارد که در فواصل زمانی مشخصی قابل‌دسترسی هستند.

این خوابگاه‌ها ممکن است خصوصی و یا دولتی باشند. علاوه‌بر امکان اقامت در خوابگاه‌ها، اجاره خانه دانشجویی برای دانشجویان مقرون و به‌صرفه است. همچنین هر دانشگاه دارای سالن‌های غذاخوری باکیفیت و تمیز است که خدمات غذایی را با قیمت مناسب به دانشجو ارائه می‌دهند. از همه مهم‌تر دانشجویان برای استفاده از امکانات حمل‌ونقل درون‌شهری می‌توانند از کارت‌های تخفیف استفاده کنند. انتخاب سبک زندگی و محل اقامت تاثیر مستقیمی بر هزینه‌های زندگی دانشجویی در ترکیه دارد.

آیا اجازه کار حین تحصیل در ترکیه داده میشود؟

به طور کلی انجام مشاغل پاره وقت یکی از کمکهای مالی است که دانشجویان برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه می توانند در طول تحصیل خود از آن بهره مند شوند. ساعات کار در این نوع از مشاغل کمتر از ۳۰ ساعت در هفته میباشد و بنابراین دانش آموزان می توانند وقت کافی برای تمرکز بر روی تحصیلات خود داشته باشند.

هر منطقه ای برای مشاغل پاره وقت فرصت های مختلفی دارد که در اختیار دانشجویان قرار می گیرد و برای اینکه دانشجویان به عنوان کارمند پاره وقت استخدام شوند، ابتدا باید تحقیق کنند و مشاغل مناسبی را پیدا کنند که پاسخگوی نیازها و زمانبندی آنها باشد. تحصیل در ترکیه فرصت مناسبی را برای آشنایی دانشجویان با بازار کار جهانی فراهم می کند.

در ضمن هم دانشگاه های دولتی و هم خصوصی کارمندان غیر ترک را استخدام می کنند که از آن ها دانشگاه های بغازچی (استانبول) و دانشگاه فنی خاورمیانه (آنکارا) که هر دو دولتی هستند و از جمله دانشگاه های خصوصی نیز می توان به دانشگاه های سابانچی، کوچ و بیلگی (همه در استانبول) و بیلکنت (آنکارا) اشاره کرد.

علاوه بر این اکثر دانشگاه ها دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکترا را در قالب یک دوره بورس تحصیلی کامل استخدام دانشجویی می کنند. بعضی اوقات ممکن است بورس های تحصیلی کامل به دانشجویان بین المللی کمک کند که برخی از اساتید را برای انجام وظایف خاص از جمله تدریس، انجام تحقیق یا تهیه آماری و غیره یاری دهند. در همه این موارد دانشجویان بین المللی برای یادگیری و تدریس به زبان ترکی الزامی ندارند.

جاب آفر

قدم به قدم از مشاوره تا اقامت همراهتان هستیم 

هزینه تحصیل به چه صورت است؟

تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه رایگان نیست و نیازمند پرداخت شهریه میباشد. مقدار شهریه‌های پرداختی رابطه مستقیمی با رشته و مقطع تحصیلی افراد دارد. تحصیل در دانشگاه‌های دولتی ترکیه در مقایسه با موسسات مشابه در اروپا یا ایالات متحده بسیار مقرون به صرفه هستند. شهریه دانشجویان بین‌المللی در دانشگاه‌های دولتی ترکیه حداقل از ۱۱۶/۴۷ دلار (۱۰۰۰ لیر) در سال شروع می‌شود. تحصیل در رشته‌هایی مانند پزشکی یا مهندسی می توانند گران‌تر باشد به عنوان مثال تحصیل پزشکی در دانشگاه اژه به ۲۳۲/۹۳ دلار (۲۰۰۰ لیر) و یا تحصیل داندنپزشکی به ۱۸۶/۳۵ دلار (۱۶۰۰ لیر) هزینه در سال نیازمند است.

دانشگاه‌های خصوصی در مقایسه با دانشگاه‌های دولتی هزینه بیشتری را دریافت می‌کنند و شهریه سالانه آن‌ها می‌تواند نزدیک ۲۳۶۶۳/۹۰ دلار (۲۰۳۰۱۶/۴۰ لیر) باشد.

یکی دیگر از عوامل موثر در شهریه‌های ترکیه مقطع و زبان تحصیل می باشد. متوسط شهریه در مقاطع مختلف به شرح زیر است:

  1. میانگین هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه‌های خصوصی ۵.۰۰۰ تا ۲۰.۰۰۰ دلار
  2. میانگین هزینه تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی به زبان انگلیسی ۶۰۰ – ۹۰۰ دلار
  3. میانگین هزینه تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی به زبان ترکی ۳۰۰ – ۶۰۰ دلار
  4. میانگین هزینه تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌های خصوصی ۵.۰۰۰ تا ۲۰.۰۰۰ دلار
  5. میانگین هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی به زبان انگلیسی ۴۵۰ – ۱,۵۰۰ دلار
  6. میانگین هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی به زبان ترکی ۲۴۰ – ۷۵۰ دلار

هنگام درخواست برای ویزای تحصیلی ترکیه، باید مدارک زیر را به سفارت یا کنسولگری ترکیه ارائه دهید:

  • نامه پذیرش از دانشگاه یا موسسه آموزشی معتبر که باید شامل تاریخ و ثبت دقیق مدت اقامت شما در ترکیه باشد
  • گواهی بیمه مسافرتی که باید کل دوره اقامت شما در ترکیه را پوشش دهد. (هزینه دریافت آن تا سقف ۳۰۰۰۰ لیر است)
  • گواهی بیمه درمانی در طول دوره اقامت
  • کپی رزرو بلیط هواپیما
  • پاسپورت معتبر که حداقل یک سال از اعتبار آن باقی مانده باشد
  • تکمیل و امضای فرم درخواست ویزای دانشجویی ترکیه
  • ۲ قطعه عکس در اندازه استاندارد
  • مدارکی دال بر اثبات تمکن مالی کافی برای حمایت از تحصیل و زندگی در ترکیه (مدارکی مثل رسید پرداخت شهریه دانشگاه و داشتن حساب بانکی که موجودی آن۴ الی ۵ هزار دلار باشد)

مهاجرت به ترکیه از طریق تخصص

مجوز کار توسط وزارت کار و تامین اجتماعی ترکیه صادر می‌شود. این مجوز در ابتدا برای مدت یک سال صادر می‌شود و سپس به مدت ۲ سال قابل تمدید است. همچنین پس از اتمام این دو سال، متقاضی می‌تواند به مدت ۳ سال دیگر آن را تمدید کند. مجوز کاری که به مدت ۸ سال میباشد نامحدود است و نیازی به تمدید ندارد.

مدارک لازم برای اخذ تابعیت ترکیه از طریق تخصص

  • برای اخذ تابعیت ترکیه از طریق تخصص متقاضی باید دارای تعدادی از مدارک باشد. این مدارک به شرح زیر میباشند:
  • اسنادی (مانند گواهینامه مجوز کار ترکیه و گواهی فعالیت تجاری) که وجود منابع مالی مناسب و منظم برای امرار معاش شخص و خانواده وی در ترکیه را اثبات می‌کند.
  • ارائه مدارک اقامت بی وقفه به مدت پنج سال در ترکیه (ارائه اسناد اخذ شده از اداره امنیت استان). لازم است بدانید که این مدت برای خارجیان دارای ترک تبار دو سال است.
  • داشتن مجوز اقامت حداقل تا سه ماه پس از تاریخ درخواست تابعیت
  • ارائه گواهی که ثابت کند شخص مرتکب جرمی نشده است
  • پرداخت هزینه‌های اداری
  • گواهی تولد اقوام درجه یک و دوم که شهروند ترکیه هستند
  • گزارش بهداشتی که ثابت کند متقاضی هیچ بیماری ندارد که تهدیدی برای سلامت عمومی باشد
  • اثبات توانایی متقاضی برای صحبت کردن به زبان ترکی. (ارائه گواهی اخذ شده از ادارات ملی آموزش و پرورش)
  • تکمیل فرم درخواست اخذ تابعیت (VAT-3)
  • گذرنامه ترجمه شده متقاضی و درصورتی‌که فرد بدون تابعیت است، اسنادی داشته باشد که این امر را تایید می‌کند
  • اطلاعات هویتی فرد
  • گواهی وضعیت مدنی فرد مثل متاهل یا مطلقه بودن فرد
  • اگر فرد ازدواج کرده باشد مدارک ثبت احوال ارائه دهد که سوابق روابط خانوادگی وی را مثل فرزند داشتن نشان دهد

فرایند درخواست ویزای کار ترکیه با روند درخواست ویزا‌های دیگر این کشور کمی متفاوت است. به این دلیل که در روند درخواست ویزای کار ترکیه دو طرف، (کارمند و کارفرما) در دریافت آن دخیل هستند. متقاضیان به محض دریافت پیشنهاد کار، باید برای ویزای کار ترکیه اقدام کنند. لازم است افراد حداکثر دو ماه قبل از تاریخ سفر به ترکیه و حداقل یک ماه قبل از آن برای دریافت ویزا اقدامات لازم را انجام دهند.

برای اخذ ویزا و مجوز کار در ترکیه به نزدیک‌ترین نمایندگی ترکیه در محل زندگی خود مراجعه کنید و مدارک لازم را به مرکز موردنظر ارائه دهید. مدارک لازم شامل گذرنامه، فرم درخواست ویزا و نامه پیشنهاد کار کارفرمای ترکیه‌ای میباشد. سپس سایر مدارک باید توسط کارفرمای مربوطه  ظرف ده روز کاری پس از درخواست متقاضی به وزارت کار و تامین اجتماعی (MLSS) ارائه شود. اگر کارفرمای متقاضی، مدارک را به موقع تحویل ندهد، درخواست دریافت ویزای وی به دلیل عدم تکمیل شدن رد می‌شود.

مدارکی که کارفرما باید به وزارت کار و تامین اجتماعی ترکیه ارائه دهد به شرح زیر میباشد:

  • ترازنامه گزارش سود و زیان سال‌های اخیر، (واحد تجاری کارفرما این ترازنامه باید توسط اداره مالیات و یا یک حسابدار ماهر تایید شده باشد)
  • وکالت نامه محضری برای شخصی که مجاز به درخواست آنلاین به‌عنوان کاربر از طرف نهاد یا سازمان برای استخدام خارجی است.
  • پس از ارائه این اسناد مذکور، تنها کاری که برای متقاضی و کارفرمای وی باقی می‌ماند این است که منتظر بررسی درخواست خود باشند
  • نامه درخواست مجوز کار
  • فرم درخواست کارکنان خارجی
  • گزارش مبنی‌بر جزئیات سهام و ساختار سرمایه فعلی واحد تجاری کارفرما

نرخ بیکاری کشور ترکیه چقدر است؟

یکی از نکات مهمی که برای مهاجرت کاری ترکیه باید آن را مد نظر قرار دهیم، نرخ بیکاری کشور ترکیه در سال های اخیر می باشد. به طور کلی نرخ بیکاری یک کشور نشان دهنده وضعیت اقتصادی آن کشور می باشد و به این معناست که هر چقدر نرخ بیکاری یک کشور پایین تر باشد یعنی شانس یافتن کار برای فرد در آن کشور بیشتر است زیرا نیروی کار آزاد کمتری در آن کشور وجود دارد در نتیجه کشور به نیروی کار بین المللی نیاز دارد و به همین علت افرادی که قصد مهاجرت به یک کشور از طریق کار را دارند باید حتما از آن آگاهی داشته باشند.

اخذ اقامت ترکیه از طریق تخصص و ویزای همراه

یکی از مهم ترین دغدغه های افرادی که قصد مهاجرت به یک کشور را دارند شرایط و نحوه اخذ ویزای همراه در آن کشور می باشد. به طور کلی متقاضیان مهاجرت کاری به ترکیه نمی توانند از همان سال اول و به صورت هم زمان با ورود به کشور ترکیه برای اخذ ویزای همراه درخواست کنند، بلکه در صورتی موفق به اخذ ویزای کاری این کشور می شوند که بتوانند ابتدا ویزای کاری این کشور را کسب کنند و بعد با این ویزا به مدت یک سال در کشور اقامت داشته باشند. بعد از حداقل یک سال اقامت کاری در کشور ترکیه به متقاضی کارت آبی کشور ترکیه اعطا می شود که کارتی مخصوص مهاجران بین المللی است و بعد از یک سال اقامت در کشور می توانند برای اخذ آن درخواست نمایند.

متقاضیانی که موفق به کسب کارت آبی این کشور شوند می توانند برای دریافت ویزای همراه برای خانواده خود اقدام نموده و درخواست خود را به دولت این کشور ارائه کنند. همچنین فرزند زیر 18 سال متقاضی می تواند از طریق ویزای همراه و بدون نیاز به مجوز در مدرسه ها و مراکز ابتدایی و متوسطه در این کشور تحصیل کنند.

جاب آفر

قدم به قدم از مشاوره تا اقامت همراهتان هستیم 

 

Admin
05 مارس 2020

ساعات فعالیت دانش آرتا

یکشنبه تا پنجشنبه از ساعت 10 صبح الی 6 بعد از ظهر آماده پاسخگویی به شما عزیزان می باشد.
توجه داشته باشید موسسه در روزهای شنبه تعطیل می باشد.

مطالب مرتبط

تحصیل در روسیه
موضوع این نوشته را وارد کنید
Admin

زندگی و تحصیل در روسیه

دیدگاه‌ها برای زندگی و تحصیل در روسیه بسته هستند
29 مه 2017
مهاجرت به اسپانیا
موضوع این نوشته را وارد کنید
Admin

همه چیز درباره مهاجرت به اسپانیا را بدانید

دیدگاه‌ها برای همه چیز درباره مهاجرت به اسپانیا را بدانید بسته هستند
24 فوریه 2017
موضوع این نوشته را وارد کنید
Admin

زندگی و تحصیل در مالزی

دیدگاه‌ها برای زندگی و تحصیل در مالزی بسته هستند
24 فوریه 2017

درخواست مشاوره رایگان

کارشناسان دانش آرتا در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

از صبوری شما سپاسگزاریم.

شماره تماس : 02128421819

×

 

به دانش آرتا خوش آمدید

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× WhatsApp