شرط معدل برای تحصیل در ترکیه چیست؟ در حال حاضر تحصیل بدون کنکور یکی از متداول ترین روش های ورود دانشجویان خارجی به دانشگاه های ترکیه است. در این شیوه افراد با استفاده از معدل دیپلم خود اقدام به ثبت درخواست تحصیل در یکی از دانشگاه ها کرده و پس از بررسی کامل شرایط، پذیرفته یا رد خواهد شد. اگر چه در سال های گذشته دانشجویان بین المللی تنها میتوانستند در یکی از دانشگاه های خصوصی تحصیل کنند، اما اکنون این فرصت در دانشگاه های دولتی ترکیه نیز فراهم شده است. در این مطلب قصد داریم تا شما را با قوانین و شرایط تحصیل بدون آزمون در ترکیه بیشتر آشنا کنیم.
شرط معدل برای تحصیل در ترکیه چیست؟ شرط معدل یک شیوه مرسوم در دانشگاه های جهان برای پذیرش دانشجویان است که در آن، فرد برای تحصیل در رشته مورد نظر خود به مسئولین دانشگاه مراجعه کرده و مدارک تحصیلی و هویتی اش را به آنها ارائه میکند. هر دانشگاه برای رشته های مختلف شرط معدلی میگذارد و در صورتی که معدل دیپلم متقاضی از لحاظ این شرط تایید شود، میتواند پذیرش آن دانشگاه را بگیرد.
افرادی که به هر دلیلی نمیتوانند در آزمون های ورودی دانشگاه ها شرکت کنند یا نگران دشوار بودنشان هستند، میتوانند از شرط معدل بهعنوان یک راه میان بر استفاده کنند و به رویاهای خود نزدیکتر شوند. بسیاری از دانشگاه های دولتی و غیردولتی ترکیه از سوابق تحصیلی شخص برای جذب دانشجو استفاده کرده و با این کار امکان تحصیل را برای همه افراد فراهم میکنند.
در ترکیه سه آزمون تحت عنوان یوس، SAT و ACT برگزار میشوند که اگر شرکتکنندگان در آنها بتوانند در هر سه مبحث هوش، ریاضی و هندسه نمره کافی را کسب کنند، با توجه به نمره قبولیشان در یکی از دانشگاهها پذیرفته خواهند شد. این آزمون ها بهصورت سالانه برگزار میشوند و افراد زیادی از کشورهای مختلف دنیا در آنها شرکت میکنند تا بتوانند بیشترین نمره را بگیرند. امتحان یوس به دو زبان انگلیسی و ترکی برگزار میشود. شرکت کنندگان در این آزمون ها سخت تلاش میکنند تا بتوانند از رقبای خود پیشی گرفته و بالاترین امتیاز ممکن را دریافت کنند.
زمانی که امکان شرکت در این آزمونها را ندارید و میخواهید از طریق سوابق تحصیلی خود وارد دانشگاه شوید، دیگر لازم نیست به زبان ترکی یا انگلیسی مسلط باشید؛ حتی امکان پذیرشتان در دانشگاه بدون مدرک زبان هم وجود دارد. کافی است دورههای مهارت زبانی دانشگاه را بگذرانید و در آزمون آن قبول شوید. مزیت دیگر تحصیل بدون کنکور در ترکیه، عدم پرداخت هزینه برای ثبت نام در آزمونهای ورودی و کلاسهای آمادگی آن است.
در حال حاضر دیگر آزمون یوس و SAT تنها راه ورود به دانشگاههای دولتی نیست و دانشجویان بسیاری از طریق شرط معدل در این دانشگاهها پذیرفته شدهاند. در ادامه لیست کاملی از دانشگاههای دولتی و خصوصی ترکیه که از طریق سوابق تحصیلی دانشجو جذب میکنند را برایتان آوردهایم.
در کشور ترکیه، چندین موسسه آموزشی عالی دولتی و معتبر وجود دارند که برای پذیرش دانشجویان خود، از روش شرط معدل استفاده میکنند. این دانشگاه ها عبارتاند:
دانشگاههای مرسین، پاموک کاله، چانکایا و کوجالی نیز دانشگاههای دولتی دیگر در ترکیه هستند که از طریق شرط معدل نیز دانشجو میپذیرند.
از لحاظ شرایط پذیرش دانشگاه های دولتی ترکیه و دانشگاه های خصوصی تقریبا یکسان هستند و تنها در چند مورد خاص با یکدیگر تفاوت دارند. اصلیترین تفاوت این دانشگاه ها، زبان تدریس آنها است؛ یعنی بیشتر مراکز آموزش عالی خصوصی ترکیه دروس خود را به زبان انگلیسی آموزش میدهند و دانشجویان باید مدرک زبان معتبری داشته باشند. مورد دیگر نیز، هزینه تحصیل است که در دانشگاه های خصوصی بیشتر از دانشگاه های دولتی است. برخی از معروفترین مراکز آموزش عالی خصوصی در ترکیه شامل موارد زیر هستند:
از دیگر مراکز آموزش عالی ترکیه که بدون آزمون و با شرط معدل دانشجو میپذیرند، میتوان به دانشگاه بیلگی، اوکان، مدیپول، گلیشیم، آلتین باش و آتیلیم اشاره کرد.
تحصیل در ترکیه برای دانشجویان بینالملل از نظر رشته هیچ محدودیتی ندارد و متقاضیان در همه رشتههای ارائه شده از سمت دانشگاه میتوانند درخواست پذیرش خود را ثبت کنند؛ البته در شرایط پذیرش هر رشته تفاوتهایی وجود دارد. برای مثال شرط معدل برای رشته های پزشکی، داروسازی و دندان پزشکی با رشته های مهندسی متفاوت است.
مهمترین شرط برای پذیرش بدون کنکور متقاضیان در دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه، معدل و سوابق تحصیلی فرد است؛ یعنی این نمره جایگزین امتیاز در آزمونهای ورودی می شود. اگر نمره معدل دیپلم متقاضی به حد نصب تعیین شده از طرف مسئولین دانشگاه برسد، میتواند در رشته مورد نظرش ثبت نام کند. این حد نصاب حداقل 50 درصد کل معدل است (مثلا 10 نمره از 20 نمره) اما با توجه به نوع رشته، این میزان تغییر خواهد کرد.
برای ثبت نام با سوابق تحصیلی در دانشگاه های ترکیه، لازم است مدارک زیر را داشته باشید:
در برخی از دانشگاه ها ممکن است توصیه نامه و انگیزه نامه نیز درخواست شود. بعد از اینکه ثبت نام اولیهتان را انجام دادید و پذیرش شدید، باید به کنسولگری یا سفارت ترکیه در ایران مراجعه کرده و با ارائه مدارک زیر، درخواست ویزای تحصیلی کنید:
جهت اخذ فرصت مطالعاتی ، می توانید با کارشناسین ما در موسسه آرتا در ارتباط باشید .
بسیاری از دانشگاه های ترکیه با شرط معدل دانشجو میپذیرند و این موضوع برای کسانیکه نمیتوانند در آزمون های ورودی دانشگاه ها شرکت کنند، بسیار خوب است. در این روش تنها لازم است معدلی مساوی یا بالاتر از حد نصاب کسب کنید. اگر متقاضی تحصیل در یکی از رشتههای علوم پزشکی یا سایر رشته هستید و تمایلی به شرکت در آزمون یوس یا SAT ندارید، پذیرش با سوابق تحصیلی یک راه عالی برایتان محسوب میشود.
یکشنبه تا پنجشنبه از ساعت 10 صبح الی 6 بعد از ظهر آماده پاسخگویی به شما عزیزان می باشد.
توجه داشته باشید موسسه در روزهای شنبه تعطیل می باشد.
مهاجرت به راحتی یک پلک زدن
با دانش آرتا میتوانید : اخذ اقامت دائم و موقت کانادا، استرالیا و یا کشور دلخواهتان را به راحتی به دست آورید.
پذیرش و بورسیه تحصیلی برای تمامی مقاطع و ویزای دانشجویی را کسب کنید.
ویزای جستجوی کار در آلمان و کمک به اخذ اقامت دائم را داشته باشید.
آدرس : تهران – ظفر – پلاک 147
شماره تماس: 02128421819
شماره موبایل شرکت: 09910026784
آیدی گوگل چت: artaapplyabroad@gmail.com
ایمیل: info@artaapplyabroad.com
به دانش آرتا خوش آمدید
Click one of our contacts below to chat on WhatsApp