همه چیز درباره مهاجرت به ایسلند را بدانید
راههای مهاجرت به ایسلند از جمله مهمترین مواردی هستند که هر فرد برای مهاجرت به ایسلند با آنها روبرو میشود. کشور ایسلند در واقع یک جزیره است و همین موضوع باعث جذابیت بیشتر آن برای گردشگران و مهاجران در سالهای اخیر شده است. موقعیت مکانی این کشور شمال اروپا و اقیانوس اطلس است. ایسلند مساحتی در حدود 102 کیلومتر مربع را دارا است و با توجه به این مساحت توانسته است مقام هجدهمین جزیره از نظر مساحت را از آن خود کند. تقسیم بندی کشور ایسلند شامل یک جزیره بزرگ به عنوان پایتخت با نام ریکیاویک و 30 جزیره کوچک دیگر میباشد. جالب است بدانید کشور ایسلند تا قرن بیستم با نام کشوری فقیر به یاد آورده میشد اما پس از اتمام جنگ جهانی دوم با اقداماتی نظیر صنعتی کردن بخش ماهیگیری، کمک از طرح مارشال و… این کشور به یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان تبدیل شد. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مهاجرت به کشور ایسلند هستید در ادامه این مطلب همراه شوید تا کارشناسان سایت آرتا به یاری شما بپردازند.
کشور ایسلند را بهتر بشناسید
کشور ایسلند جمعیتی معادل 313 هزار نفر دارد که بخش زیادی از این جمعیت، ساکنان اصلی ایسلند هستند و بخش دیگر شامل افرادی میشود که از کشورهای دیگر آسیایی و اروپایی به آنها مهاجرت کردهاند. زبان اصلی و رسمی مردم این کشور ایسلندی است اما زبانهای انگلیسی و دانمارکی هم در کشور ایسلند رایج هستند؛ به همین دلیل مهاجرانی که فقط با زبان انگلیسی آشنایی دارند هم میتوانند به راحتی در ایسلند ارتباط برقرار کنند. کشور ایسلند به دلیل پایینتر بودن از مدار قطبی، آب و هوایی فوق العاده سرد دارد که با استفاده از جبهههایی از هوای معتدل این میزان سرما کمی قابل تحملتر شده است. ایسلند جزوی از اتحاد شینگن بوده و همین مسئله ارزش پاسپورت آن را افزایش میدهد. یکی از نکاتی که باعث شده است تا مهاجران به این کشور علاقهمند شوند میزان مالیات آن است؛ زیرا ایسلند با بازار آزاد خود، مالیات بسیار اندکی را برای ساکنان خود تعیین کرده است.
بهترین شهرهای ایسلند برای مهاجرت در سال 2023
مهاجرت به هر کدام از شهرهای ایسلند باید با توجه به شرایط هر فرد انجام بگیرد تا زندگی مالی، کاری و تحصیلی مناسبی را برای او رقم بزند.
ریکیاویک
کشور ایسلند 30 شهر دارد که شهر ریکیاویک معمولا بهترین انتخاب برای مهاجران است. این شهر جزو مناطق پایتختی ایسلند است و 120 هزار نفر جمعیت را در خود جای داده است. مردم این شهر سالیانه با حجم زیادی از مهاجران روبرو میشوند و با آنها خوش رفتار هستند. شهر ریکیاویک مجموعهای از دانشگاههای معتبر، موزهها، گالریها و دیگر مراکزی است که باعث میشود این شهر بهترین انتخاب برای مهاجرت افرادی باشد که قصد ادامه تحصیل دارند. این شهر بسیار امن، تمیز و زیبا است و از تجربه گشتن و زندگی در آن نمیتوان گذشت.
کوپاووگور
پس از شهر ریکیاویک، شهر کوپاووگور انتخاب مناسبی برای مهاجرت است؛ زیرا این شهر در محدوده پایتختی کشور ایسلند قرار دارد. موقعیت و فرهنگ شهر کوپاووگور به گونهای است که در آن میتوان زندگی اجتماعی و شغلی مناسبی داشت. این شهر تا پایتخت فاصله کمی دارد و با طی کردن 15 دقیقه زمان میتوان از کوپاووگور به ریکیاویک سفر کرد. کوپاووگور یک ناحیه صنعتی است و میتوان از طریق خرید ملک در آن سرمایهگذاری کرد. رتبهبندی کلی بهترین شهرهای کشور ایسلند برای مهاجرت به شکل زیر است:
- ریکیاویک
- کوپاووگور
- هافنار فیوردور
- آکوریری
- و …
راههای مهاجرت به ایسلند
برای مهاجرت به کشور ایسلند راههای متفاوتی وجود دارد که هر کدام از آن با توجه به شرایط شغل و مدرک افراد برای آنها امکان پذیر است. انواع روشهای مهاجرت به ایسلند شامل موارد زیر میباشند:
مهاجرت به ایسلند با استفاده از ازدواج
یکی از روشهای راحت مهاجرت به کشور ایسلند، ازدواج کردن است. در این روش افراد باید با فردی ازدواج کنند که تبعه کشور ایسلند باشد و همچنین سن هر دو نفر باید قانونی و بالای 18 سال باشد. فردی که دارای تبعه ایسلند است باید با نامهای بیان کند که میتواند هزینههای زندگی در ایسلند را بپردازد و ماهیت ازدواج را مشخص نماید. توجه داشته باشید که برای مهاجرت از طریق ازدواج شما باید حداقل 2 سال زندگی زناشویی موفقی داشته باشید و اگر در طی این مدت صاحب فرزند شوید، شرایط برای شما بسیار آسانتر خواهد شد. طبق نظر اداره مهاجرت ایسلند پس از گذشت 3 سال از تاریخ ازدواج، اقامت موقت افراد به اقامت دائم تغییر پیدا میکند.
مهاجرت به ایسلند با استفاده از سرمایهگذاری
یکی از پرچالشترین و در عین حال بهترین روشهای مهاجرتی به کشور ایسلند استفاده از سرمایهگذاری است. سرمایهگذاری برای مهاجرت به این صورت است که شما مبلغی را به مدت زمان یک سال به شکل بلوکه به دولت ایسلند پرداخت میکنید و طی این مدت اقامت را برای خود، همسر و فرزنداتان دریافت میکنید. روش دوم سرمایهگذاری برای مهاجرت ثبت شرکت است. شما برای ثبت شرکت در ایسلند باید اول زمینه و هدف آن را مشخص کنید، اگر آن شرکت توسط دولت ایسلند تایید شد میتوانید به فعالیت بپردازید. اگر فعالیت شرکت تاسیس شده به مدت یک سال مناسب بود و سوددهی داشت، از طریق آن میتوان ویزا و اقامت دائم را دریافت کرد. توجه داشته باشید که پرداخت مالیاتهای شرکت به شکل منظم بسیار مهم است؛ زیرا تمامی این موارد توسط دولت ایسلند بررسی میشوند و به امتیاز مهاجرت افراد، افزوده میشوند. روشهای دیگر سرمایهگذاری مهاجرتی در ایسلند شامل موارد زیر میباشند که با استفاده از آنها میتوانید اقامت دریافت کنید:
- خرید ملک
- اجاره ملک
- صید ماهی
- توریسم و گردشگری
- آی تی
- علوم آزمایشگاهی
- علوم شیمیایی
مهاجرت به ایسلند با استفاده از شرایط شغلی
مهاجرت به کشور ایسلند برای ایرانیها از طریق کار کمی دشوار است؛ زیرا این کشور عضو اتحاد شینگن میباشد و ترجیح میدهد اولویت استخدام خود را ابتدا به ایسلندیها و اروپاییها اختصاص بدهد. گرفتن ویزای کاری برای افراد ایرانی میتواند با استفاده از یک کارفرمای ایسلندی صورت بگیرد. اگر چنین پیشنهادی را دریافت کردید باید به مدت زمان 2 سال در کشور ایسلند با حقوقی تعیین شده مشغول به کار شوید و پس از ارزیابی استخدام نهایی شوید.
برای کار کردن در ایسلند شما حتما باید به زبان ایسلندی آشنایی داشته باشید تا بتوانید موفق شوید و پلههای ترقی را یکی پس از دیگری طی کنید. البته افرادی که دارای یک تخصص خاص هستند شرایط آسانتری برای گرفتن مهاجرت ایسلند دارند و میتوانند با یک رزومه قوی، درآمدهای خوبی را نیز کسب کنند. همچنین میتوانید برای مهاجرت به ایسلند از طریق دورههای کارآموزی که حقوقی اندکی هم برای افراد دارند، اقدام کنید.
مهاجرت به ایسلند با استفاده از تحصیل
شرایط و کیفیت دانشگاهها و مدارس ایسلند بسیار بالا است و افراد پس از تحصیل در این مراکز میتوانند به راحتی صاحب شغل و جایگاه اجتماعی شوند. اگر قصد مهاجرت به کشور ایسلند را دارید و سن فرزندان شما زیر 18 سال است باید این مژده را به شما بدهیم که هزینه تحصیل آنها رایگان است؛ همچنین اگر در دانشگاههای دولتی ایسلند بتوانید پذیرش بگیرید، فقط هر ترم هزینه محدودی را بابت ثبت نام خواهید پرداخت. برای مهاجرت تحصیلی به ایسلند باید ابتدا از مدرسهها و دانشگاههای ایسلندی پذیرش گرفت و در مرحله بعد برای گرفتن ویزای تحصیلی اقدام کرد. کشور ایسلند 8 دانشگاه دولتی دارد و محیطی با بار علمی مناسب برای ادامه تحصیل است فقط توجه داشته باشید که برای تحصیل در این کشور باید بتوانید زبان ایسلندی را به شکل روان صحبت کنید تا با مشکل مواجه نشوید.
مهاجرت به ایسلند با استفاده از تولد
سیستم تبعه شدن در کشور ایسلند بر اساس خون است؛ یعنی پدر یا مادر باید تابعیت ایسلندی داشته باشند تا فرزند آنها بتواند تبعه ایسلند شود. توجه داشته باشید که اگر فرزند شما در خاک دیگری متولد شده باشد باید تا قبل از 18 سالگی طبق قانون مدت زمانی را در ایسلند بگذراند و تا قبل از سن 22 سالگی به ایسلند برگردد وگرنه تابعیت خود را از دست میدهد. اگر محل تولد یک فرد کشور ایسلند باشد و پدر و مادر آن تابعیت واضح و شفافی نداشته باشند، دولت ایسلند با در نظر گرفتن برخی موارد تابعیت ایسلند را به فرزند میدهد. نکته دیگری که باید بیان کرد این است که اگر پدر فرزند تبعه ایسلند باشد ولی هنوز ازدواج رسمی صورت نگرفته باشد دولت به آن زوج تا 10 سال اجازه میدهد که ازدواج خود را رسمی کنند و برای فرزند خود تابعیت بگیرند.
مهاجرت به ایسلند با استفاده از پناهندگی
در میان راههای مهاجرتی، سختترین راه پناهندگی میباشد؛ زیرا این روش بسیار پرخطر و طولانی است. معمولا پناهندگی در صورتی انجام میگیرد که یک فرد در کشور خود شرایط جانی و مالی فوق العاده بدی داشته باشد و برای رهایی از آنها بخواهد اقدام به مهاجرت کند. کشور ایسلند عضو کنوانسیون ژنو است و طبق قوانین این کنوانسیون به چنین افرادی شرایط پناهندگی را اعطا میکند. باید توجه داشت که شرایط اخذ پناهندگی بسیار سخت و پرچالش است و تنها در صورتی باید آن را امتحان کرد که برای محافظت از جان و مال شما باشد.
هنگامی که وارد کشور ایسلند شدید باید به دولت درخواست پناهندگی خود را اعلام کنید و پس از مصاحبههای گوناگون اقامت خود را دریافت کنید. شرایط اولیه پناهندگی به گونهای است که شما چند سالی را باید در کمپهای نامناسب با اندکی غذا بگذرانید و شاید در این مسیر جان خود را نیز از دست دهید. روش پناهندگی به هیچ وجه برای مهاجرت به هیچ کشوری پیشنهاد نمیشود؛ زیرا خطرات آن به اندازهای است که نمیتوان از آنها چشمپوشی کرد.
مهاجرت به ایسلند با استفاده از کارآفرینی
بیان کردیم که شرایط تحصیلی در ایسلند با کیفیت مطلوبی از بار علمی برخوردار است و افراد میتوانند پس از اتمام تحصیلات خود به کار کردن در کشور ایسلند بپردازند. یکی از این شرایط کاری پس از فارغ التحصیلی، کارآفرینی است؛ دانشجویان میتوانند اگر ایدهای در خصوص کارآفرینی دارند آن را به شکل یک طرح بیزینسی ارائه دهند، اگر دولت ایسلند با این ایده موافقت کرد ویزای تحصیلی افراد را به ویزای کاری تغییر میدهد و افراد میتوانند در کشور ایسلند به زندگی خود ادامه بدهند.
مهاجرت به ایسلند با استفاده از گردشگری
نمونههایی از مهاجرتهای موقت در کشور ایسلند وجود دارند که متداولترین آنها گردشگری است. برای گرفتن ویزای گردشگری باید ابتدا هدف و ماهیت سفر خود را مشخص کنید و سپس مدارکی را تحویل دهید که ثابت کنید قصد بازگشت به کشور خود را دارید. مدت زمان ویزای توریستی محدود است و از آن میتوانید جهت گردشگری استفاده کنید یا با آن به ایسلند سفر کنید و این کشور را جهت تحصیل یا کار بررسی کنید.
مهاجرت به ایسلند با استفاده از همراه
مهاجرت از طریق همراه ویژه کسانی است که موفق شدهاند از طریق شغل، تحصیل یا دیگر موارد، مهاجرتهای دائمی کسب کنند و حال در صدد این هستند که همسر و فرزندان را با خودشان همراه کنند. اگر روش سرمایهگذاری را انتخاب کرده باشید پس از گذشت مدت زمان یک تا دو ساله میتوانید برای اقامت همراهان خود درخواست بدهید اما اگر مهاجرت شما کاری باشد باید زمان بیشتری بگذرد تا پس از بررسی موفقیت بتوانید درخواست اقامت بدهید. در روش کارآفرینی هم افراد باید بتوانند یک سال در زمینه ایدهی خود کار کنند و در صورت موفقیت اقتصادی آن مراحل دیگر را طی کنند.
ویزای ایسلند و شرایط آن
ایسلند یکی از کشورهای حوزه شینگن است که ویزاهای گوناگونی در زمینه توریستی، دیدار با اقوام، تجاری، کاری، تحصیلی، ورود مجدد و… را به افراد ارائه میدهد، در ادامه توضیح هر کدام از این ویزاها را با هم میخوانیم.
ویزای توریستی
این ویزا کوتاه مدت و موقت است و برای اهدافی نظیر گردشگری، تعطیلات، گذران وقت، آشنایی با ایسلند و… به کار میرود. این نمونه ویزا سختیهای خود را دارد و باید یک ماه از قبل از سفر برای آن درخواست داده شود.
ویزای دیدار با اقوام
این ویزا برای کسانی استفاده میشود که اقوام ساکن کشور ایسلند دارد و قصد دارند تا با سفر به ایسلند با آنها دیدار داشته باشند. مدت زمان این ویزا با توجه به متن دعوتنامه تعیین میشود و اقامت بیشتر از زمان تعیین شده، خلاف قوانین است.
ویزای ترانزیت فرودگاهی
همان گونه که از نام ویزای ترانزیت فرودگاهی مشخص است این ویزا در مکانهای ترانزیت بین المللی فرودگاههای محدوده شینگن کاربرد دارد و افراد دارنده این ویزا مجاز نیستند که از فرودگاههای نام برده خارج شوند و اقدام به گردش کنند.
ویزای ورود مجدد به ایسلند
ویزای عبور مجدد مختص کسانی است که قصد سفر به کشورهایی را دارند که لازم است از ایسلند عبور کنند و اجازه اقامت را به افراد نمیدهد.
ویزاهای کاری، تحصیلی، تجاری
این ویزاها جزو ویزاهای طولانی مدت یا ویزاهای ملی هستند و برای مقاصد مختلف تحصیلی، کاری، تجاری، ثبت شرکت یا کارآفرینی کاربرد دارند.
مدارک زبان مورد نیاز برای مهاجرت به ایسلند
زبان رسمی کشور ایسلند، ایسلندی است و مهاجران برای هر هدفی که به این کشور مهاجرت کرده باشند باید توانایی داشته باشند تا به ایسلندی بخوانند و بنویسند؛ زیرا اگرچه زبانهای انگلیسی و دانمارکی هم در این کشور رایج هستند، اما زبان اصلی مردم آنها ایسلندی میباشد. افرادی که برای مقاصد شغلی و تحصیلی به ایسلند مهاجرت میکنند یادگیری این زبان برای آنها از اولویت بیشتری برخوردار بوده به گونهای که برای پذیرش در دانشگاههای ایسلند، دانشجویان باید مدرک زبان انگلیسی تافل، GRE و GMAT را به دانشگاه مدنظر ارائه دهند تا ثبت نام شوند.
آخرین آمار از هزینههای مهاجرت به ایسلند
از مهمترین مواردی که هنگام مهاجرت به ایسلند باید به آن توجه داشت، بحث هزینهها است. کشور ایسلند از گرانترین کشورهایی است که میتوان برای مهاجرت آن را انتخاب کرد تا جایی که هزینههای زندگی یک دانشجوی ایسلندی در ماه حدود 1700 یورو میشود و این رقم در مقایسه با کشورهایی نظیر رومانی و مجارستان بسیار گرانتر است. بزرگترین بخش هزینههای زندگی در کشور ایسلند مربوط به اجارههای خانه میشود و هر شخصی با توجه به سبک زندگی خود میتواند در افزایش یا کاهش این هزینهها دخیل باشد.
برای مهاجرت به ایسلند چه مدارکی نیاز است؟
مدارک لازم برای مهاجرت به ایسلند طبق ویزای مربوطه انجام میشود. مدارک لازم جهت گرفتن ویزای کاری عبارتند از:
- ارائه پیشنهاد و قرارداد از طرف کارفرمای ایسلندی
- گذرنامه معتبر با 6 ماه اعتبار
- رزومه شخصی
- کپی شناسنامه
- گواهی مهارتهای مربوطه شغلی
- 2 قطعه عکس 4*6
- اثبات بیمه درمانی
- مدارک تحصیلی
- ضمانت نامه کارفرما برای پرداخت هزینهها
معمولا مدارک ویزاها مشابه است؛ ولی اگر ویزا تحصیلی باشد باید مدارک لازم تحصیلی مانند نامه پذیرش دانشگاه، ریز نمرات و… را نیز حاضر کنید.
هزینههای زندگی در ایسلند
طبق آخرین بررسیها در سال پیش تخمین زده شد که یک فرد مجرد برای یک ماه زندگی در ایسلند به مبلغی حدود 1091 دلار نیاز دارد که این مبلغ بدون در نظر گرفتن مبلغ اجاره خانه بیان شده است؛ همچنین یک خانواده چهار نفره برای گذران زندگی ماهیانه باید مبلغی حدود 4019 دلار را اختصاص دهد. در زمینه اجاره مسکن هم باید بیان کرد که اجاره ماهانه منزل یک خوابه حدود 200 هزار دلار است و اجاره ماهیانه منزل سه خوابه به 300 هزار دلار هم در ایسلند میرسد.
بهترین مشاغل در ایسلند کدامند؟
به همان میزان که هزینههای زندگی در کشور ایسلند گران است به همان مقدار فرصتهای شغلی ویژهای در این کشور وجود دارد که این گرانی را با درآمد بالای خود جبران میکنند. گروهی از شغلهای پردرآمد در کشور ایسلند را برای شما جمعآوری کردهایم که عبارتند از:
- جراح
- قاضی
- وکیل
- مدیر بانک
- مدیر مالی
- ارتودنتیست
- استاد دانشگاه
- خلبان
- مدیر بازاریابی
کلام آخر
در این مطلب در خصوص شرایط اقامت ایسلند 2023 سخن گفتیم و انواعی از راههای مهاجرت به این کشور را بیان کردیم. اگر در زمینه ویزاهای مهاجرتی نیاز به مشاوره داشتید، پیشنهاد میشود به سایت آرتا مراجعه کنید تا مشاوران این مجموعه اطلاعات لازم را جهت دریافت انواع ویزاهای کاری، تحصیلی و … به شما ارائه دهند.